Saint Nicholas #1
Bryggd av FBK
Status: Completed
Mäskning
Mäskvolym: 25.99 liter
Mäsktillsatser: 6.33 kg
- Pale Malt, Maris Otter - 4.4 kg
- BEST Caramel Pils - 0.49 kg
- Chocolate Malt - 0.37 kg
- Amber Malt - 0.24 kg
- Flaked Torrefied Barley - 0.24 kg
- Flaked Torrefied Oats - 0.24 kg
- Roast Barley - 0.2 kg
- Victory Malt (biscuit) - 0.15 kg
Mäsksteg:
- 65 °C - 60 minuter
- 75 °C - 10 minuter
Lakvatten: 8.54 liter
Kokvolym: 29.64 liter
Totalt vatten: 34.53 liter
Kok
Densitet före kok: 1.052
Koktid: 60 minuter
Koksteg: 2
- 30g Magnum - 60 minuter
- 20g East Kent Goldings (EKG), 1.3g Protafloc - 15 minuter
Densitet efter kok: 1.059
Kyl ner till 22 °C
Jäsning
Volym i jäskärl: 23 liter
Påfyllning i jäskärl: 0 liter
OG: 1.058
Jästemperatur: max 22 °C
Jäst: British Pub Ale från WHC Lab
- Primary - 20 °C - 6 dagar
- Secondary - 20 °C - 7 dagar
- Carbonation - 20 °C - 14 dagar
Tillsatser under jäsning:
- Cacao Nibs - 200 g
- Kaffebönor - 250 g
FG: 1.017
Tappningsvolym: 17.16 liter
Alkohol: 5.6 %
Kostnad per flaska: 14,43 kr