FBK logga

Saint Nicholas #1

Bryggd av FBK

Status: Completed

Mäskning

Mäskvolym: 25.99 liter

Mäsktillsatser: 6.33 kg

  • Pale Malt, Maris Otter - 4.4 kg
  • BEST Caramel Pils - 0.49 kg
  • Chocolate Malt - 0.37 kg
  • Amber Malt - 0.24 kg
  • Flaked Torrefied Barley - 0.24 kg
  • Flaked Torrefied Oats - 0.24 kg
  • Roast Barley - 0.2 kg
  • Victory Malt (biscuit) - 0.15 kg

Mäsksteg:

  • 65 °C - 60 minuter
  • 75 °C - 10 minuter

Lakvatten: 8.54 liter

Kokvolym: 29.64 liter

Totalt vatten: 34.53 liter

Kok

Densitet före kok: 1.052

Koktid: 60 minuter

Koksteg: 2

  • 30g Magnum - 60 minuter
  • 20g East Kent Goldings (EKG), 1.3g Protafloc - 15 minuter

Densitet efter kok: 1.059

Kyl ner till 22 °C

Jäsning

Volym i jäskärl: 23 liter

Påfyllning i jäskärl: 0 liter

OG: 1.058

Jästemperatur: max 22 °C

Jäst: British Pub Ale från WHC Lab

  • Primary - 20 °C - 6 dagar
  • Secondary - 20 °C - 7 dagar
  • Carbonation - 20 °C - 14 dagar

Tillsatser under jäsning:

  • Cacao Nibs - 200 g
  • Kaffebönor - 250 g

FG: 1.017

Tappningsvolym: 17.16 liter

Alkohol: 5.6 %

Kostnad per flaska: 14,43 kr